Wrappah » Uncategorized » Drie tips om piekperiodes in het magazijn op te vangen

Drie tips om piekperiodes in het magazijn op te vangen

Met het vallen van de bladeren, maken de supply chain, retail en de FMCG (Fast Moving Consumer Goods) sectoren zich traditioneel op voor de grote najaarspiek. Voor bedrijven met grote magazijnen, zoals distributiecentra, voedingsindsproduenten en grote webshops, brengt de toenemende druk op de werkvloer steeds een serieuze capaciteitsoefening en heel wat kopzorgen met zich mee. In dit artikel geven we enkele tips om de seizoenspiek dit jaar wat lichter te maken. 

De Najaarspiek: Een Uitdaging voor de Supply Chain

Sinterklaas, Black Friday, kerstcadeautjes, familiediners en feestartikelen vormen de hoekstenen van de FMCG- en retailsector in het najaar. Terwijl de consument zich klaarmaakt voor de feestdagen, moeten toeleveranciers, productiebedrijven en logistieke centra hun inspanningen verdubbelen om alle producten tijdig in de winkels te krijgen. De échte piekperiode voor de retail begint in november, maar de druk op de volledige supply chain begint al in september te stijgen.

Het is cruciaal om je magazijn goed voor te bereiden op deze periode. De toegenomen werkdruk tijdens de drukke maanden kan leiden tot kleine foutjes bij het verpakken, die op hun beurt grote gevolgen kunnen hebben. Slecht ingepakte goederen kunnen gaan schuiven tijdens transport, wat kan resulteren in breuk, ladingverlies of zelfs ongevallen; met hogere kosten en schadevergoedingen tot gevolg.

Tips om de Najaarspiek aan te Pakken

Gelukkig hoeft de drukke piekperiode niet alleen kopzorgen en stress te betekenen. Onder druk ontstaan vaak de beste ideeën en optimalisaties. Met de juiste strategieën en maatregelen kun je deze uitdagingen omzetten in kansen voor groei en efficiëntie. Hier zijn enkele essentiële tips om je te helpen de najaarspiek goed voorbereid en met vertrouwen tegemoet te gaan.

1) Anticipeer door Analyse van Historische Gegevens

Een goede voorbereiding begint met het analyseren van historische gegevens. Door trends uit voorgaande jaren te bestuderen, kun je beter anticiperen op wat er komen gaat. 

2) Op Tijd Seizoenskrachten Voorzien

Het aantrekken van seizoenskrachten kan de druk op je vaste personeel verlichten. Maar vergeet niet dat nieuwe medewerkers ook opgeleid moeten worden. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om extra werkkrachten te vinden. Begin dus zeker op tijd aan de werving en opleiding van extra orderpickers.

3) Flexibiliteit verhogen en werkdruk verminderen met automatisatie

Automatisatie is de sleutel tot het verlagen van de werkdruk en kosten tijdens de najaarspiek. Voice picking is bijvoorbeeld een grote stap vooruit voor bedrijven die nog op een traditionele manier picken. Maar dit vraagt natuurlijk wel een grote investering van het bedrijf en een grote aanpassing voor de werknemers. Wie nu een voice pickingsysteem wil implementeren, zal naar waarschijnlijkheid pas op kruissnelheid zijn tegen de najaarspiek van volgend jaar. Gelukkig zijn er ook quick wins die sneller en eenvoudiger te implementeren zijn.

Zo kan je bijvoorbeeld overwegen om tijdelijk een extra palletwikkelaar in te zetten. Deze machines wikkelen pallets veel sneller en gemakkelijker dan mensen, wat de efficiëntie in je magazijn aanzienlijk verbetert en de werkdruk meteen verlaagt.

Optimaliseer je verpakkingsprocessen zonder investeringskost met Wrappah

Om extra kosten te vermijden, je goederen te beschermen tijdens transport en de werkdruk op je magazijnmedewerkers te verlichten, is het tijdens deze piekperiode een slimme zet om een (extra) palletwikkelaar van Wrappah in te zetten.

Wrappah is gespecialiseerd in het plaatsen en servicen van palletwikkelmachines met een all-in-one formule. Door dit uniek concept betaal je geen vaste huurprijs, enkel een prijs per gewikkelde pallet. Zo betaal je enkel voor wat je echt gebruikt, waardoor je flexibel kunt inspelen op de behoeften van je bedrijf. Bovendien zijn alle abonnementen per maand te herzien. Als je na de najaarsdrukte geen nood meer hebt aan een extra armwikkelaar, kan je deze dus eenvoudig weer opzeggen.

De voordelen van een palletwikkelaar van Wrappah

Verbeterde efficiëntie: Onze wikkeltafels wikkelen palletten met snelheid en gemak, waardoor de werkdruk op je magazijnmedewerkers aanzienlijk vermindert.

Verhoogde veiligheid: Goed ingepakte palletten zijn minder gevoelig voor verschuivingen tijdens het transport, wat het risico op breuk, ladingverlies en ongevallen aanzienlijk verlaagt.

Kostenbesparing: Of je nu actief bent in de supply chain, retail of FMCG-sector, Wrappah biedt een flexibele en kostenefficiënte oplossing om je palletwikkelproces te optimaliseren. Bovendien leidt het gebruik van onze palletwikkelaars tot aanzienlijke kostenbesparingen, aangezien ze niet alleen steviger wikkelen, maar ook optimaal gebruik maken van wikkelfolie. Tijdens het wikkelproces wordt de folie tot wel 300% uitgerekt, waardoor je dus drie keer zo lang met dezelfde rol folie kunt doen. Dit betekent een win-win voor efficiëntie en budgetbeheer in je magazijn. 

Klaar om de najaarspiek te overwinnen?
Om de najaarsdruk efficiënt het hoofd te bieden zijn er een heleboel stappen die je kan ondernemen om je voor te bereiden. Een van de snelste en meest effectieve oplossingen om de werkdruk te verminderen en kosten te besparen, is het tijdelijk plaatsen van een palletwikkelaar van Wrappah. Onze palletwikkelmachines bieden niet alleen verbeterde efficiëntie, verhoogde veiligheid en superieure bescherming voor je goederen, maar zorgen ook voor aanzienlijke kostenbesparingen. Dankzij ons unieke all-in-one concept betaal je enkel voor het werkelijke gebruik, wat flexibiliteit en budgetbeheer optimaliseert.

Benieuwd wat Wrappah voor jouw magazijn kan betekenen?

Bereken hieronder hoeveel de prijs per gewikkelde pallet voor jouw bedrijf zou bedragen. Samen maken we van deze piekperiode een naadloos verpakkingsproces. 

Benieuwd hoe Wrappah jouw wikkelproces minder ingewikkeld maakt?

Vul het contactformulier in en wij helpen je graag verder.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wrappah palletwikkelaar banderoleuse de palettes

Deze klanten hebben we reeds ingepakt