Wrappah » Uncategorized » Milieuvriendelijke wikkelfolie-oplossingen: Praktische tips en duurzame ontwikkelingen

Milieuvriendelijke wikkelfolie-oplossingen: Praktische tips en duurzame ontwikkelingen

Als bedrijf met een magazijn of als distributiecentrum is wikkelfolie essentieel voor het veilig verpakken en beschermen van je goederen tijdens het transport. Maar laten we eerlijk zijn, is al dat wegwerp plastic nog wel verantwoord in een wereld die steeds meer streeft naar een klimaatneutrale industrie? Biologisch afbreekbare alternatieven voor wikkelfolie voldoen vaak niet aan de gewenste kwaliteit en bescherming. Maar gelukkig zijn er nog andere ecologische opties beschikbaar die gebruik maken van gerecycleerd plastic. Deze milieuvriendelijke wikkelfolies bieden dezelfde, zo niet betere kwaliteit dan de traditionele stretchfolie als je ze correct gebruikt. In deze blogpost delen we praktische tips en duurzame oplossingen die je verpakkingssysteem naar een hoger niveau tillen zonder dat je drastische veranderingen hoeft door te voeren én waarmee je meteen ook wat kan besparen. Let’s dive in!

Het belang van milieuvriendelijke wikkelfolie

Wikkelfolie is een veelgebruikt verpakkingsmateriaal in de logistieke sector, maar traditionele folies van plastic hebben een negatieve impact op het milieu. Als verantwoordelijke onderneming ben je mogelijk op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven

Goede reflex! De kans is groot dat er komende jaren vanuit de overheid quota komen op het gebruik van wegwerpplastic binnen de industrie. Door hier nu al op te anticiperen is de omschakeling later minder groot. Daarnaast is kiezen voor milieuvriendelijke wikkelfolie ook een serieus statement. Je laat zien dat je geeft om de toekomst van onze planeet en dat je klaar bent om een verschil te maken. Klanten houden van bedrijven die duurzaamheid serieus nemen. Dus niet alleen red je de wereld, je verbetert ook nog eens je imago. Het is een win-win situatie, toch?

Praktische tips voor het gebruik van milieuvriendelijke wikkelfolie

Het lijdt dus geen twijfel dat inzetten op milieuvriendelijke versies van plastic wikkelfolie een must is voor elk magazijn. Maar waar let je op als je zoekt naar een ecologisch alternatief? Hier volgen enkele praktische tips om het gebruik ervan te optimaliseren:

Gerecycleerde glorie:

Volledig biologisch afbreekbare folies laten vooralsnog vaak de wensen over als het gaat om kwaliteit en scheurvastheid. Kies voor wikkelfolie gemaakt van gerecyclede plastic materialen. Op deze manier verminder je de vraag naar nieuw plastic en help je de afvalberg te verkleinen. Wrappah biedt duurzame wikkelfolie gemaakt van gerecycled plastic aan, zodat je met een gerust hart een groene keuze kunt maken.

Verpakken als een pro:

Het draait niet alleen om de folie, het gaat ook om hoe je het aanbrengt. Zorg ervoor dat je de juiste wikkeltechniek gebruikt om de efficiëntie van je verpakkingsproces te verhogen en folieverspilling te minimaliseren. Wil je zeker zijn dat je lading steeds correct gewikkeld is om problemen tijdens het transport te vermijden? Een wikkelmachine haalt de maximale capaciteit uit de folie waardoor je lading altijd correct verzekerd is tegen breuk, beschadiging of zelfs ladingverlies tijdens het transport.

Maar wat is dat nu, de maximale capaciteit van folie? De palletwikkelaars van Wrappah hebben een motorisch aangedreven voorrek van 300%. 1 meter folie kan zo tot wel 4 meter folie worden uitgerokken. Een optimaal uitgerokken folie is harder, minder buigzaam en dus beter bestand tegen scheuren en perforaties.En nog een meevaller: zo doe je ook gewoon drie keer zo lang met dezelfde rol folie. 

De perfecte foliedikte:

Het is belangrijk om de juiste foliedikte te kiezen voor uw specifieke verpakkingsbehoeften. Een te dunne folie kan de lading niet voldoende beschermen, terwijl een te dikke folie onnodig materiaalverspilling veroorzaakt. Wrappah adviseert u graag over de meest geschikte foliedikte voor uw situatie.

Twijfel je of jouw verpakkingsstrategie wel goed genoeg is? Boek vandaag nog een afspraak met een van onze veiligheidsadviseurs. Hij zal je magazijn inspecteren en je gratis deskundig advies geven over hoe je je palletwikkeling kunt optimaliseren.

Duurzame wikkelfolie met gerecycleerd materiaal, wat is dat nu eigenlijk?

De wikkelmachines van Wrappah worden exclusief voorzien van folie die voor 30% gemaakt is uit gerecycleerd materiaal. Dit heeft niet alleen als voordeel dat er meer afval circulair herwerkt wordt, ook is de productie van nieuw plastic veel milieu-intensiever dan de recyclage van bestaand plastic. Door gebruik te maken van gerecycleerd granulaat komt er zo tot 20% minder CO2 vrij tijdens het productieproces van onze Nano Eco folie.
Maar wacht, er is meer…

Wrappah, jouw partner in duurzaam verpakken

Bij Wrappah begrijpen we dat duurzaamheid niet ten koste mag gaan van efficiëntie in de logistieke sector. Wij verzekeren dan ook dat dat al onze producten en services je ook wel degelijk een meerwaarde zullen opleveren tijdens jouw dagelijks distributieproces. 

Met de juiste kennis en praktische tips kun je jouw verpakkingsproces optimaliseren en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu. Kies voor milieuvriendelijke wikkelfolie in combinatie met een efficiënte palletwikkelaar en maak een bewuste keuze voor eco én efficiënt. Laten we samen streven naar een logistieke sector die de wereld een stukje groener maakt.

Een beroep doen op Wrappah, dat is eenvoudig en snel.

  1. Boek vandaag nog een afspraak in
  2. Een adviseur komt op bezoek en bekijkt samen jullie behoeften en specificaties
  3. Hij maakt een berekening van welk type wikkelfolie en palletwikkelaar uw bedrijf nodig heeft om de goederen zo optimaal mogelijk te beschermen én tegelijk zo weinig mogelijk afval te creëren
  4. Onze installateurs plaatsen een palletwikkelaar in jouw magazijn voor een gratis proefperiode
  5. Tevreden? Na de proefperiode betaal je voor de Wrappahservice per gewikkelde pallet, folie inclusief. Zo betaal je enkel wat je écht verbruikt zonder zelf te moeten investeren in dure machines.
  6. Wanneer de folie bijna op is, wordt er automatisch nieuwe geleverd.

Vraag vandaag nog je gratis proefperiode aan.

Benieuwd hoe Wrappah jouw wikkelproces minder ingewikkeld maakt?

Vul het contactformulier in en wij helpen je graag verder.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wrappah palletwikkelaar banderoleuse de palettes

Deze klanten hebben we reeds ingepakt